Mézes hátmasszázs köpölyözéssel

Fájdalomcsillapító, izomlazító népi gyógymód a méz természetes erejével

és levezető sámán lélekmasszázzsal.

 

Ezt a különleges méregtelenítő masszázst a népgyógyászat régóta bevált gyógyító módszerként alkalmazza. Egyesítve a méz aminosavakban, vitaminokban, ásványi és nyomelemekben gazdag tápláló hatását, a mézzel végzett vákuum masszázs vérbőségfokozó, salaktalanító hatásával.

mézes hátmasszázs

 

A mézes masszázs hatásai

 
  • Lazító, tonizáló
  • Vérbőségfokozó
  • Méregtelenítő
  • Fájdalomcsillapító
  • Gyulladáscsökkentő
  • Idegrendszert nyugtató
 

 

A kezelés menete

A mézes hátmasszázs a házi selyemfűméz felkenésével kezdődik, majd gyors és erőteljes masszázs mozdulatokkal az egész hát, nyak, váll területének átpaskolásával folytatódik. Ezeket, a mozdulatokat addig kell végezni, amíg megjelenik egy erőteljesebb bőrpír, melynek hatására a kötőszövet egyre jobban fellazul.

A kezelést aromaterápiás masszázs követi, megkeresve és kimasszírozva az izomcsomókat.

A masszázst a gumi köpöly használata teszi még hatékonyabbá. A gumi köpöly vákuumot hoz létre a bőrön, és ez a vákuumhatás még erősebben masszírozza át a hátat, fokozva a szervezet vérkeringését.A masszázsnak ez a része erőteljesen a fizikai testre hat, de a gyúrások és a köpölyözés után energetikai harmonizálás következik, ami még teljesebbé teszi nem csak a test, hanem a lélek ellazulását is. Ezért a kezelést egy különleges nyugtató, stresszoldó masszázs (sámán lélekmasszázs) mozdulatai zárják le. Ezek a mozdulatok nagyon lassúak és finomak, tökéletes befejezése a mézes hátmasszázsnak.

 

Néhány szó a mézről

A mézet ősidők óta használják a népi gyógymódok között és nem csak a megfázásra vagy köhögésre, hanem a sebek, égési sérülések kezelésére is. A mézet külsőleg égési sérülésekre használták, gyulladáscsökkentő, nyugtató hatása miatt, de régóta ismert a méhpempő fiatalító vagy a propolisz, más néven méhszurok erős baktériumölő hatása.

Töményen a méz, bőrre kenve erősen hidroszkopos, azaz vízelvonó hatású, ezt a tulajdonságát a méznek és azt, hogy ragadós anyagról van szó, a mézes hátmasszázs ideális szerévé teszi.

A kozmetikai kezelésekben és készítményekben is fő szerepet kapott az apiterápia. A kozmetikában hidratáló, vízmegkötő, ránctalanít, tisztító és antioxidáns hatása miatt kedvelik.

A méz által kifejtett gyógyhatás azon virágok virágporától függ, amit a méhek meglátogattak.

 

A különböző mézfajták hatásai

Selyemfűméz (vaddohányméz) – Színe mély aranysárga, illata sokkal intenzívebb, összetettebb, mint az akácmézé. Igen jellegzetes fűszeres ízű és illatú, enyhe vérnyomáscsökkentő hatású. Pollen tartalma minimális, ezért allergiás vendégeimnek is ajánlom. A masszázs evvel a különleges mézzel történik.

Hársméz – idegnyugtató, köhögéscsillapító, görcsoldó, hörghurutoldó

Akácméz – fertőtlenítő, köhögéscsillapító, az illóolaj tartalom miatt roboráló

Fenyőméz – erős fertőtlenítő és vizelethajtó hatása miatt, a légző és húgyúti szervek gyógyítására használják

Citromfüvet is tartalmazó virágméz – görcsoldó, nyugtató hatású

 

Néhány szó a köpölyről

A köpöly, a Kínai hagyományos orvoslásban, a mai napig használt fizikai gyógykezelés egyik fajtája. A köpölyözés a test akupunktúrás pontjai felett történik, ahol helyi vérbőség keletkezik. A gumi köpöly háton lévő csúztatása fokozza a vér áramlását a szív fele, ezáltal javítja a vérkeringését és a vér pH egyensúlyát. Az energia pályák szabaddá válnak és a szervezet életenergia áramlása, kiegyenlítődik. A Kínai orvoslás szerint elvezeti a testben a mérges energiát, a rossz vért, salakanyagot, a gonosz szelet és nedvességet.

Helyreállítja a szervezet Yin-Yang egyensúlyát.

A kezelést egy különleges nyugtató, stresszoldó masszázs (sámán lélekmasszázs) néhány mozdulata zárja le. Ezek a mozdulatok nagyon lassúak és finomak, tökéletes befejezése a mézes hátmasszázsnak.

 

Milyen problémára ajánlom?

  • Üllőmunkát végzőknek - Hát, váll, nyak fájdalmakra
  • Sportolóknak izomlazításra
  • Izom és izületi panaszokra - A szervezet méregtelenítésére

 

A kezelést, állapottól függően hetente vagy kéthetente javasolt megismételni, 1-2 hónapon keresztül.

A mézes hátmasszázson kívül a Sámán lélekmasszázs különleges lágy érintései segítik a test és a lélek feszültségeinek oldódását. A Sámán lélekmasszázsról részletesen.

Bejelentkezés: +3620 974 75 13
E-mail: szegedi.judit19@gmail.com

Szegedi Judit
+3620 974 75 13
szegedi.judit19@gmail.com
1098 Bp. Toronyház utca 8/3