- 5Fű - Tradicionális Kínai Kezelés Részei

        Lábáztató –Testfürdő – Ülőfürdő – Test és arcpakolás

Kína belsejében, magas hegyek között több olyan kisebb népcsoport él, akik egészséges és hosszú életükről – nem ritka a 100-120 év - híresek. Sok ezer év óta őrzik tudásukat és átadják utódaiknak azokat a tapasztalatokat, hogyan éljenek harmóniában a természettel. Hosszú egészséges életüket a náluk honos gyógynövény keverékeinek köszönhetik, amelyek napi fürdőjük, testpakolásaik, lábáztató keverékük alapanyagául szolgálnak.

Az értékes füveket a hegyekben egy teljesen szennyezés - és vegyszermentes környezetben, hagyományos módon kézzel gyűjtik. Az Ő fürdőjük abban különbözik a többi népekétől, hogy a gyógyfüveiket is hozzá adják a fürdővízhez. Cédrus fából készült kádba vagy dézsába öntik a főzetet, teljes testükkel a vízbe merülnek, csak a fejük látszik ki.

          A cédrus dézsa vagy kád megrendelhetők

 

                    

A mérgeket „kimosó” fürdő után az izmok és a csontok megújulnak, drasztikusan csökken az allergiás reakciók száma és ereje, növekszik a komfortérzet. A gyermekágyas nők ezzel a fürdővel vigyáznak egészségükre, és ennek köszönhetően szervezetük nagyon gyorsan regenerálódik. A szülés utáni 3 nappal felkelnek, a 7 nap után pedig már mennek a hegyekbe dolgozni.

       - Mire hat az 5Fű gyógynövény keverék?

Az 5 Fű - fürdőzés segíti az egészség megőrzést és nagymértékben hozzájárulnak a betegségek megszüntetéséhez. Javulnak, majd idővel megszűnnek a testben a problémákat okozó energia blokkok. A vér egyenletesen tud folyni a medrében, helyreáll az anyagcsere, az egész test felfrissül. A legkisebb erecskétől a szív fő artériájáig mindenhova eljut az életerő, az emberek teherbírókká, erőssé válnak testileg és lelkileg is. Fokozódik a vér cirkulációja, a nyirok áramlása, felgyorsul a belső keringés, az anyagcsere és rugalmassá válik a bőr.

       - Az 5Fű - gyógynövényfürdő előnyei

A szervezet egyik létfenntartója a vérkeringés. A lelassult, gyenge és akadozó keringés betegségeket is okozhat. Az energiapangás következtében a salakanyagok folyamatosan mérgezik létfontosságú szerveinket. A fürdőporokat Kína földjén őshonos gyógynövényekből több száz éves hagyományok alapján, bevált módszerrel készítik. Hatóanyagai alkalmasak a bőrön keresztüli felszívódásra. Egy védőpajzsot képeznek a betegségek ellen. Főszerepet kapnak a betegségek megelőzésében, a harmónia és az egyensúly visszaállításában, ahol a szerepük napról – napra nő, és ebben a körforgásban feladatukat tökéletesen teljesítik.

A mesterségesen előállított kémiai szerek használatától egyre többen idegenkednek. Ezért az 5 Fű kezelések újabb lehetőséget biztosítanak azoknak, akik előnyben részesítik az évszázadok alatt kitapasztalt utat, a mellékhatásokkal teli pirulákkal szemben. A gyógynövényes fürdők nagyon egyszerűen, gyorsan, biztonságosan kivitelezhetők akár otthon is. Minimális anyagi befektetést igényelnek.

A szervezetet úgy szabadítja meg a salakanyagoktól, hogy tehermentesítik a kiválasztó szerveket, a májat, a veséket, és a lépet. Az egyes fürdőfüvek főleg az energia egyensúly megbomlásának kiváltó okaira hatnak. Képesek napról, napra egyre jobb formába hozni a szervezetet.

A kúra egy nyitó kezeléssel indul, amikor a meleg víz hatására a bőr hevesen reagál, megváltozik a bőr színe, egyes területek kifehérednek, máshol kivörösödnek. A piros, a vörös a kékes - fekete, és a fehér foltok a szervezet problémáiról mesélnek. Feltérképezhető a test működése, jól látható a szervek energia-állapota, pontos képet kapunk az egész testről.

 

 

5 FŰ - Fürdőfű, Lábáztató és Testpakolások részletesen

 

 

1-es 5Fű lábáztató - Méregtelenítő és bőrszépítő hatású lábfürdő

Összetevők: az ősi receptek szerint elkészített 38 fajta egyedülálló természetes, ritka gyógyfű.

Alkalmazás: a termék természetes anyagokat felhasználó recept szerint készült, és egyaránt alkalmas fiatalok és idősebbek számára.

Javasólt: akne, bőr pigmentáció, sötét sárga arcszín, foltok, erős testszag, székrekedés.

Hatások: gyulladás gátló, fertőtlenítő, sejt aktiváló, továbbá javítja a mikro keringést, a bőr tápanyagbevitelét és erősíti az immunitást, széppé és hidratálttá teszi a bőrt.

Használata: 1-es 5 fű gyógynövény keveréket 1l forrásban lévő vízbe kell 5-10 percig főzni, majd felhígítani, hogy a lábfürdő kellő hőmérsékletű legyen.

Fürdőzés módja: mindegyiknél ugyan az - összesen 20 percig, 3-4 alkalommal fürödjön a vízben, de 10 percnél többet ne maradjon a kádon kívül. Még hatásosabb, ha a fürdés alatt a gyógyfüves csomaggal gyengéden dörgöli a testét. Ne öblítse le magát a fürdő után, hogy a gyógynövények jótékony hatásai minél tovább megmaradjon.

Tipp: még jobb, ha a gyógynövényes csomaggal áttörölgethetjük a bőrt. Fontos, hogy fürdés után NE tussoljuk le a fűveket, csak kicsit törülközzünk meg.

2-es 5Fű Lábáztató - A szív tápláló és elmenyugtató

Javasólt: letargia, meggyengült életerő, meggyengült memória, álmatlanság, aluszékonyság, ráncok.

Hatások: feltölt energiával, elűzi a fáradtságot, visszaállítja a fizikai erőt, pirospozsgássá teszi az arcot, ragyogóvá teszi a bőrt, ránctalanít, javítja a vérkeringést.

Használat: a 2-es 5 fű gyógynövény keveréket 1l forrásban lévő vízbe kell 5-10 percig főzni, majd felhígítani, hogy a lábfürdő kellő hőmérsékletű legyen.

Fürdőzés módja: un.

3-as 5Fű Lábáztató - Ín relaxáló és aktiváló

Megszünteti a szeles nedvességet, megnyitja a csatornákat és mellékcsatornákat. Különösen hatásos hővel járó fájdalmas görcsök esetén. Lehűti a vért és csökkenti a duzzanatokat. 

Javasólt: csigolya bántalmak, ágyéktáji húzódás, reumás bántalom, hátfájás, izomfájdalom 

Hatások: pihenteti és aktiválja az ínakat, aktiválja a vért, megszünteti a csomókat, javítja a vérkeringést, gyulladás gátló és fájdalomcsillapító hatású.

Használat: 3-as 5fű gyógynövény keveréket 1l forrásban lévő vízbe kell 5-10 percig főzni, majd felhígítani, hogy a lábfürdő kellő hőmérsékletű legyen, amíg a víz vörös-tea színe nem lesz.

Fürdőzés módja: un.

4-es 5Fű Lábáztató - Nedvesség megszüntető

Csökkentia felesleges vízet a szövetek között.  

Javasólt:  gyengeség, ülő életmód, szaunaszerű érzet, levertség.

Hatások: javítja a  gyengeséget, erősíti az immunrendszert, beállítja a bőr elnyelő funkcióit, segíti a felépülést.

Használat: 4-es 5fű gyógynövény keveréket 1l forrásban lévő vízbe kell 5-10 percig főzni, majd felhígítani, hogy a lábfürdő kellő hőmérsékletű legyen.

Fürdés módja: un.

5-ös 5 Fű Lábáztató - Méhmelegítő

Fájdalomcsillapító, gyulladáscsillapító, szélhajtó hatása van.  Ezt fürdővíz enyhítse a nehéz fizikai munkából eredő fájdalmakat. Az apróra tört gyökérből készül borogatást a homlokra helyezve fejfájást enyhítő.

Alkalmazás: 18 évnél idősebb nőknek.

Javasólt: rendszertelen menstruáció, alacsony libidó, hideg méh, folyás, gyulladásos betegségek,  abortusz vagy szülés utáni regeneráció.

Hatások: gyulladás gátló, méhmelegítő, kitisztítja és aktiválja az energia csatornákat és mellékcsatornákat, aktiválja a vért, erősíti a szexuális libidót, regenerálja a petefészket, ragyogóvá teszi az arcot. Fiatalító hatású.

Használat: 5-ös 5fű gyógynövény keveréket 1l forrásban lévő vízbe kell 5-10 percig főzni, majd felhígítani, hogy a lábfürdő kellő hőmérsékletű legyen, amíg a víz vörös-tea színe nem lesz

Fürdőzés módja: összesen 20 percig, 3-4 alkalommal fürödjön a vízben, de 10 percnél többet ne maradjon a kádon kívül. Ne öblítse le magát a fürdő után.

Tipp: A tisztátlan menstruációs folyással küzdő páciensek a menstruációs időszak 6. napján vegyenek fürdőt. A szülés után a 3. napon vegyék a fürdőt, és 7 nap után már dolgozhatnak is.

 

A fűrdő kúra 1-3 x 7 napból áll. A szervezet egyensúlyának a megbomlásához  nagymértékben hozzájárúl az elégtelen keringés, ezért a harmonizálást a keringés javításánál kell kezdeni.

A talpon több mint 60 akupunktúrás pont van. A talpat a szervezet második szívének tartják. A test méreganyagai a visszamaradhatnak talpban. A napi rendszeres talpfürdő segít fellazítani és eltávolítani  a méreganygokat, így támogatja a  meridiánok energiaáramlását, evvel nagymértékben hozzájárul a szervezet optimális működéséhez.

 

 

 

 

 

 

 

 

Bejelentkezés: +3620 974 75 13
E-mail: szegedi.judit19@gmail.com

Szegedi Judit
+3620 974 75 13
szegedi.judit19@gmail.com
1098 Bp. Toronyház utca 8/3