Szegedi Judit

Szegedi Judit portré

Szeretettel köszöntelek a Spirituális Kozmetika weboldalán.

Szegedi Judit kozmetikus mester vagyok, 1980 óta dolgozom a szakmában mesterként.  Ez nagyon kreatív időszak volt, mert profi anyagok híján, meg tanultam krémet készíteni különböző bőrtípusra pakolás konyakból, tonikot vörösborból, de nagy sláger volt a fürjtóján pakolás is. Tanulmányaimat folyamatosan bővítettem, és még ma is bővítem.  Még a képzésem alatt megismerkedtem a smink versenyzés varázslatos világával, ahol a legjobb helyezésem országos versenyen 6. helyezés volt.

Vizsgáim után Ilcsi Mama tanfolyamain tanultam meg a gyógynövények használatát és hatását a bőrápolásban. Ez a kíváncsiság a gyógynövények kutatása és használata felé egész pályafutásom alatt elkísért. Ilcsi krémekkel, pakolásokkal dolgoztam hosszú évekig. Természetgyógyász kiállításokra, bemutatókra jártam előadások tartottam különböző témákban és népszerűsítettem a natúr kozmetikumokat.

Innen már csak egy lépés volt a természetgyógyászati képzés, amit Dr. Török Szilveszter professzortól, Dr. Bánszki Judittól, Őri Ajándoktól tanultam. A bőrgyógyászaton kívűl megismerkedtem az anatómia, élettan, népgyógyászati kezelésekkel és terápiákkal, amiket most is használok pl: talpmasszázs, mézes hátmasszázs, köpölymasszázs, fül és testgyertyázás, akupresszúra, gyógynövény terápiák.

A 80-as évek közepén megismerkedtem Honti László és Honti Margó pszichológusokkal, tőlük és a meghívott külföldi terapeutáktól tanultam - önmagam belső és külső világáról az érintés érzékenységének a képességéről, belső spirituális utazásokról, a TAROT kártyáról és itt tanultam meg a Sámán Lélekmasszázs alapjait is, amit beépítettem a kezeléseim sorába. Ezt a különleges masszázstechnikát tanítom is, mert tapasztalatom szerint hatékony módszer a stressz szint csökkentésére felnőtteknek, gyerekeknek egyaránt.

A 90-es években a kozmetikában használt legújabb fejlesztésű gépi kezelésekkel ismerkedtem, évekig dolgoztam fogyasztó gépekkel, elektorakupresszúrával, a hatóanyagok jobb felszívódása érdekében iontoforézissel, ultrahanggal, ma már mezoterápiával. Nagyot változott a világ és vele a kozmetikai gépek, eljárások, hatóanyagok, de rá kellet jönnöm, hogy egyetlen egy gép vagy „csoda „terápia sem tud helyezettesíteni egy jó szakembert, a sok-sok tapasztalatot, odafigyelést az emberek szeretetét.

Ezután tanultam energiagyógyászatot és vele párhuzamosan reinkarnációs meditációkat, ez egy pár éves kitérő volt a kozmetika mellett, de végül is mindegy merre kalandoztam, amit tanultam az mind a kozmetikámban kötött ki, egyre bővítve a látókörömet és kezelési módszereket.

Sokfelé kerestem és próbálgattam különböző cégek ígéretes termékeit, hatóanyagait és nagyon örülte, amikor rátaláltam a GIGI Loboratórium 1957-óta folyamatosan fejlesztett világszínvonalú termékcsaládjaira. Itt minden évben több szakmai továbbképzésen veszek részt, ahol a cég legújabb fejlesztésű hatóanyagait mutatják be. Ma már ez 22. század „Űr” kozmetika, fantasztikus lehetőségeket adva a vendégek teljes körű és egyénre szabott kezelések kidolgozására.

A célom, hogy a legújabb eljárásokat, hatóanyagokat ötvözzem a tradicionális népi terápiákat, beleértve a szervezet működésének egyensúlyba hozását. Erről az egyensúlyról és a speciális MIAOMEI masszázsáról / akupresszúrás masszázs/ Veszprémi Ritától a BAMBUSZVIRÁG rendszer megalkotójától tanultam. Ez a rendszer a tradicionális Kínai gyógyászaton alapul, ami az elemek és az emberi szervezet harmonikus működésén tanítja meg. Az egészségünk vagy a kezdődő betegségeink ott vannak a bőrünkön, láthatóvá válnak, mint egy figyelmeztetés, hogy foglakozzunk vele. Ezért a kezeléseket és a masszázsokat a vendég aktuális fizikai és érzelmi állapotához igazítom.